Voorkom een inbraak

De voorbereiding op een vakantie is een drukke tijd. Terwijl u zich misschien concentreert op wat u moet inpakken en wat u moet plannen terwijl u weg bent, is het ook een goed idee om enige aandacht te besteden aan het veiligstellen van uw eigendommen tijdens uw afwezigheid.

80% van de inbraken vindt plaats wanneer mensen niet thuis zijn. Helaas gebeuren veel van deze inbraken wanneer huiseigenaren op vakantie zijn. Thuiskomen om uw woning te vinden kan het einde van een vakantie zeker verpesten, maar er zijn genoeg dingen die u kunt doen, om het risico dat dit gebeurt in de eerste plaats te verminderen.

Home Safe

Maak het niet duidelijk.

Post die zich op de deurmat opstapelt is een giveaway dat je niet thuis bent, terwijl er ’s nachts ook geen licht aan is om te laten zien dat je afwezig bent. Als je de vermoedens van een inbreker niet wilt wekken, maak dan niet duidelijk dat je weg bent. Stel de lichttimer zo in dat deze aangaat als het donker is, zodat uw woning bezet lijkt, en vraag een vertrouwde buurman om uw woning in de gaten te houden en regelmatig de paal van de deurmat te halen.

 

Vertel alleen wie je nodig hebt om

Maak geen reclame voor het feit dat je op vakantie bent door het plaatsen van inhoud op sociale media, of dit nu vakantie-updates op Facebook zijn of foto’s van je die bij het zwembad liggen op Instagram. Indringers schuren steeds vaker sociale media sites af om te zien wie er weg is door wat mensen posten, dus als u online wilt opscheppen over uw vakantie-uitbuitingen, wacht dan in ieder geval tot u thuis bent gekomen.

 

Verberg kostbaarheden

Het achterlaten van waardevolle spullen, zoals elektrische gadgets, geld of sieraden, of zelfs autosleutels, is een verleidelijk voorstel aan inbrekers, dus zorg ervoor dat je alles wat van waarde is op slot doet voordat je op weg gaat op je reizen. Koop een kleine kluis waarin u waardevolle spullen veilig kunt opbergen, of laat ze achter bij vertrouwde vrienden of familie tijdens uw afwezigheid.

 

Verzekeringskwesties

Niemand geniet van het vooruitzicht om ingebroken te worden terwijl ze weg zijn, maar als het toch gebeurt, is het geruststellend om te weten dat je gedekt bent door je inboedelverzekering. Neem voor uw vakantie een kijkje in uw verzekeringspolis om er zeker van te zijn dat deze up-to-date is. Wees op uw hoede voor factoren die uw claim kunnen belemmeren. Als u bijvoorbeeld op uw polis heeft aangegeven dat u een alarm heeft, maar u vergeet dit in te stellen, kan dit uw claim ongeldig maken.

Veilig en zeker

Verreweg de beste manier om inbrekers af te houden van het aanraken van uw eigendom is als het veilig is. Repareer eventuele defecte sloten op ramen of deuren en zet ze goed vast voordat u vertrekt. Het is de moeite waard om te investeren in een fatsoenlijk inbraakalarmsysteem en , maar u kunt ook andere veiligheidsmaatregelen overwegen, zoals lichten met bewegingssensoren en CCTV-bewakingscamera. Tegenwoordig kunt u ook slimme functies krijgen waarmee u alarmen kunt instellen en verlichting op afstand kunt in- en uitschakelen, maar ook een oogje in het zeil kunt houden en meldingen kunt ontvangen als er iets mis is.

Als u de verstandige beslissing hebt genomen om ervoor te zorgen dat uw woning zo veilig mogelijk is wanneer u er niet bent, kunt u misschien een kijkje nemen in het brede scala van superieure kwaliteit opties die beschikbaar zijn. Naast huishoudelijke en commerciƫle alarmen kunt u kiezen uit een verscheidenheid aan CCTV- en toegangscontrole-oplossingen.